ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Cialis Rendelés
Get Adobe Flash player

Rendelés, vásárlás információk.

Fizetési módok, termék átadása-átvétele

A megrendelését az alábbi módon lehet kifizetni és kézhez kapni:

Fizetési módok, termék átadása-átvételeElőre utalással egy jelzett bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a szállítmányozási, csomagolás, továbbá további költségeket cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a termék kézhez kapásakor a postának, illetve a postásnak megfizetni a csomag utánvételi árát, annak függvényében, hogy a szállítótól kapja kézhez a küldeményt, illetve a postahivatalban. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja meg az igényelt árut.

Előre utalással való vásárlás amellett átvétel: az előre való utalás olyan nézőpontból lehet megfelelőbb, hogy ekkor a postaköltséget átvállaljuk, ekképp lényegesen jutányosabban megvásárolhatja az árut. Amint megérkezett a pénz cégünkhöz, abban az esetben aznap postára adjuk a küldeményt, így 48-72 óra leforgása alatt realizálható a folyamat, és jutányosabb is.

Előre történő utalásnál kérjük, küldjön a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet és mi nyomban megírjuk azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, amire utalni ajánlott a fizetséget. Utalás közleményéhez adja meg ugyanazt a nevet, irányítószámot, mint amit a rendelésben is megadott nekünk, eszerint egyszerűbben be tudjuk azonosítani. Az áru elnevezését kérjük, semmilyen esetben se jelölje meg az utalás közleményében, csakis csupán a saját nevét azonfelül irányítószámát írja be, azt, amit a megrendelés esetében írt!

Midőn megérkezett az utalás (ez normál esetben egy-két óra, vagy maximum 1 nap), arról SMS-ben értesítenek bennünket, és így aznap már fel is adjuk az árut ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, ami egy, vagy maximum 2 nap alatt biztos odaér Önhöz, persze titoktartó dobozban.

Postai illetve futárral kiszállított utánvételes fizetés valamint átvétel: Az utánvételes vásárlási lehetőség a legnépszerűbb és a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelő címére szállítja a terméket azonkívül az utánvételi összeg kiegyenlítésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagban mondható, hogy 20 000 forintig bezárólag egy-két dobozos igénylés esetén elsőbbségivel elküldött csomagok összes szállítási, továbbá más egyéb díja mindössze 1500 Ft. Ez összeg felett, azonfelül a küldemény súlyának megnövekedése következtében, akár 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet szállítási összeg. Az igényléskor ezt a szállítási összeget hozzáadja a cégünk az árucikk eladási árán túl, ekképp láthatja Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz a postázás költsége, így az árucikkel együtt számszerűen mennyit fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét kifejezés azt mutatja pontosan, hogy a forgalmazó feltüntet a küldeményen egy utánvételi összeget, amit óhajt, hogy a vevő az átvétel esetén kiegyenlítsen. Az utánvéti összeg a mi esetünkben az árucikk árából, a postai szállítás díjából, és a csomagolási költségből tevődik össze. Beláthatóan ez az utánvéti ár a vásárolt árucikket extra költségekkel növeli, amelyet a megrendelőnek kell kifizetnie. A postai utánvéttel zajló vásárlás esetén a szállítónak szükséges megfizetni a csomagon lévő utánvételi összeget, és akkor az árut átveheti. Ha nincsenek otthon a címen, otthagy egy értesítőt. A másik verziója a postán maradó utánvételes küldemény, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kiküldésre amellett minekutána Önnek nem muszáj a saját lakcímét közölnie a megrendeléskor, ekképp nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy küldeménye érkezett, így Önnek szükséges besétálnia a postahivatalba és kifizetni az utánvétel árát. A postahivatalban maradó áru szervezése azért nem ennyire egyszerű, feltéve, hogy ekképp tervezi kérni a vásárlását, feltétlenül olvassa el a következőket, mert hogyha már többszöri alkalommal vásárolt ezzel a módszerrel, akkor is átalakultak a kézbesítés követelményei, amikről itt informálódhat bővebben.

Kiszállítás postahivatalban maradó csomagkéntKiszállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérjük, feltétlenül tanulmányozza e postán maradó felvilágosító szöveget, mert még ha Ön eddig is sok esetben is vásárolt postán maradó küldeményt és azzal minden simán ment, ámde most jelentősen megváltoztak a postahivatalban maradó csomagok gyakorlatára vonatkozó kritériumok!

Ez többnyire a legbajosabb hozzájutási metódus a példák szerint, nagyszámú okból is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagyis bevásárló központokban működő posták nem fogadnak postán maradó csomagokat, így azt visszaküldik a faladójához. Kérjük, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelt csomagot, hogyha megoldható, és így máris kevesebb baj lesz a birtokba vételnél. A postakeresőben az olyan egészen kis postahivatalok, továbbá plázák- bevásárlóközpontjainak postái is benne vannak, ahol nincsen postán maradó küldemény, ezért azt ajánljuk ne ezt, hanem a nagyobb (fő) postákat részesítse előnyben!

Rengetegen nincsenek tisztában vele, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postástól. Nem is tudnák hova küldjék az értesítést, mert az Ön saját címét nem jelölte meg a rendeléskor, hanem csupán a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresőben választott. Ezt nehezíti még, hogy számtalanszor azt mondják a postahivatalba besétáló egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nem találják. Az ilyen esetekben kérjük, küldjön nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben megírjuk Önnek a rendelés folyamán kijelölt küldeményt azonosító számot. Ezzel bizonyosan átadják majd Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe a terméket pakoltuk.

A postán maradó csomagok beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postahivatalban maradóként, akkor átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt küldeményét. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, akkor ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

Első számú dolog: A postahivatalban maradó küldeményeknél soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítőt, ekképp Önnek muszáj a megrendeléstől számított 24-48 órán belül bemennie a jelzett című, illetve számú postára az adott városban vagy településen. Hogyha hét munkanapon belül nem megy be a postára, olyankor a csomagot visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Feltéve, hogy a a posta alkalmazottjai azt mondják, hogy nem érkezett ilyen csomag, vagy eltűnt, olyankor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután egész biztos elhárul a panasz! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje tőlünk, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető legrövidebb idő alatt.

Legnagyobb nehézség a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a feladott küldeményt (levél formájában) nem mindenkor találják meg nyomban a postán, csak egy ún. küldemény azonosító RAG számmal, amivel minden postázott csomag útvonala követhető. Az alapvető fontosságú küldeményazonosító RAG szám értékelése alapján már nagy biztonsággal meg fogják találni az adott postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és kiadják Önnek az elvileg „még meg sem jött” küldeményt. Több esetben a postahivatalban a csekély ösztönzés azonfelül a kevés fizetés következményeképpen, feltéve, hogy nincs éppen szem előtt a keresett csomag, akkor inkább azt állítják Önnek, hogy nem jött meg, illetve eltűnt. Ezért lényeges a RAG szám, ami egyúttal egy küldemény nyomkövetési szám. Ezt a számot a Kapcsolat menüponton át egy üzenetben kérje el kereskedésünktől.

Az igénylés utáni napon a küldeménye minden esetben kiküldésre kerül a du. 16 óráig kivitelezett megrendelések esetén. A 16 óra utáni rendeléseket, hogyha még van rá lehetőségünk, abban az esetben szokásunk kiszolgálni, ámde hogyha nem áll módunkban, akkor következő nap kerülnek postázásra. A feladott bármely küldemény teljesen egyedi RAG számot kap, ez okból kikereshető a postahivatal számítógépe segítségével.

A postahivatalban maradó rendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő számot, de e nélkül is befáradhat a postahivatalba és elkérheti a csomagját, amennyiben normális dolgozók vannak szolgálatban, abban az esetben kikeresik Önnek percek alatt és átveheti.

Amennyiben valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot elektronikus levélben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben befáradt a postahivatalba és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldeménye, vagy eltűnt. A Kapcsolat menüpontban küldjön nekünk egy levelet!

Amiatt olyan lényeges, hogy igazi levelezési címet valamint telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolatfelvétel lehetséges legyen. Netalán az ilyen kiszállítási nehézségnél fel tudjuk Önt hívni, hogyha nem válaszol a levelünkre.

Szállítás szokásos postai utánvétellel, megadott címre való kiszállítással

RendelésA hagyományosnak valamint leggyakoribbnak mondott postahivatali utánvételes küldemény lakóhelyre való kikézbesítése esetén a futár kisebb értéknél (100 000 Ft-ig) kiviszi a csomagot a lakóhelyre, és akkor a küldemény átvételekor le tudja róni a postai hazaszállítás díját a megrendelő oly módon, hogy ott rögtön a futárnak odaadja az utánvét árát. Az utánvét összege a rendelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvételes, azonkívül csomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésekor egyébként mindenkor feltüntetjük a kézbesítési díjat is részletezve, eszerint elolvashatja, hogy a rendelt árucikken túl mennyibe kerül a szállítás.

Házhoz való kézbesítéskor utánvét alkalmával, hogyha nem talál senkit otthon a postás/futár, vagy esetleg magasabb értékű az utánvét ára, akkor többnyire ott hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatos módon azt szükséges benyomásaink alapján kifejeznünk, hogy a házhozszállítási gyakorlat nem mindig megfelelő, számtalanszor értesítőt sem hagynak a postások/futárok valamilyen ok miatt, és ilyen esetekben küldeményünket visszaszállítják vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a küldemény megérkezéséről, minthogy nem kapta meg róla az értesítést, hogy fáradjon be a postára. A kiút az, hogy a rendelést követően 48 órával legfeljebb, feltéve, hogy nem viszik ki a megadott lakcímre a csomagot, akkor fel kell adnia számunkra egy levelet a Kapcsolat menüponton keresztül. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot átküldjük az Ön számára ekkor ezzel biztos ki tudják keresni a postán.

Bármilyen baj, illetve 2 napnál régebbi rendelés esetén, hogyha nem jutott el Önhöz a küldeményünk, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust úgy, hogy eljuttat hozzánk egy levelet a gondjáról a Kapcsolat menüponton át!

Postázás előreutalásnál

Amennyiben Ön előre utalta cégünknek az árucikk (ek) árát, olyankor az átutalás jelentkezését követően, amiről SMS-ben tudósítanak minket, még egyből aznap feladjuk a csomagot. A terméket sima külső hatásoktól védett fóliás átlátszatlan és nem kitapogatható zacskóba zárjuk, a tartalmát nem írjuk rá. A diszkrét küldeményünk ajánlott levélként kerül feladásra utánvétel nélkül.

Ha talán nem volt otthon és a postás vagy a szállító nem tudta átadni, abban az esetben hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel kell bemennie a postára és birtokba venni a fizetés nélkül átadott tapintatos csomagolású ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem lett bedobva értesítés, azonkívül már két-három napja megrendelte az árucikket, akkor feltehetően a postás vagy a szállító nem hagyott üzenetet Önnek, ellenben a postán benn lesz a küldemény. Hogyha akkor sem találják meg, küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz kellő díjtérítési tudnivalókat ennek a lapnak a legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Kiszállítás tempója, időtartama, plusz sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés időtartalmának lerövidítése, azonfelül a nagyra becsült vevő mennél gyorsabban történő ellátása vállalatunk lényegbevágó elvárása! Viszont az olcsó hazaszállítási díjakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja valamint időtartama a mértékadó, illetve a futárszolgálat.

A du. 4 óráig lefolytatott igényléseknél aznap végbemegy a dropship, azaz a küldemények kézbesítése. Eszerint az aznapi postára való feladásnál a postahivatal egy-két nap leforgása alatt szavatolja a küldemények célba juttatását a teljes Magyarország területén belül. Ez az időtartam nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban is megvalósul. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 1 napos végrehajtást szavatolnak.

Az összes küldeményt általában normál elsőbbségi plusz ellátással vesszük igénybe, amelynek többlet ára nem haladja meg a 90 forintot se.

A rendelő igénybe vehet postai külön sürgősségi szolgáltatást is (EMS), ami garantálja, hogy a még aznap bejelentett igényléseket másnap a fuvar vállalat 5600 forintos díj ellenében a nagyobb városok településein reggel 9 órára a kisebb mérető települések esetén legfeljebb déli 12 óráig kézbesíti.

A postahivatal normál elsőbbségi ellátása nem biztosítja 100%-ban a következő napi kézbesítést, ezért feltéve, hogy valakinek feltétlenül szüksége van következő nap a termékeinkre, akkor igénybe vehet kivételes sürgősségi ellátást ún. EMS lehetőséget, mely esetén a posta garantálja a következő nap délelőtti átadást.

Postaköltség, utánvétes kiadások, csomagolási díjak a rendelésnél

A postahivatali utánvétes kifizetés egy drágább alternatíva, merthogy az árucikk díján felül a postázás díját is a megrendelőnek muszáj állnia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert ott kereskedésünk átveszi teljes egészében a házhozszállítási, azonfelül az egyéb hozzá járuló anyagi terheket.

A kiküldési, csomagolási, azaz utánvéti díj összege általánosságban kevésbé értékes küldemények esetében 1500 forint alatti.

Az értékesebb, ekképp valamelyest súlyosabb csomagok esetén az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, ámde a megrendelésekor a kiküldési költséget feltüntetjük önállóan az áru díján felül, ezért pontosan meg fogja tudni, hogy mennyi lesz a teljes megrendelése összességében.

Az aktuális posta, utánvétes, becsomagolási összes költséget, ami pluszban hozzáadódik az árucikk árához, azt a megrendeléskor a rendszer részletezi Önnek.

A lehető legjutányosabb, azonkívül legalkalmazkodóbb kézbesítési módszert tanácsoljuk Önnek a legnagyobb tapintatosság betartásával.

Problémák továbbá teendők a kézhez vétellel, postázással összefüggésben

Természetesen a kézbesítést, azonfelül a postázást is emberek végzik el, eszerint időközönként hibát követhetnek el. Ezzel nincs is probléma, elvégre minden kényelmetlenségre létezik megoldás a számba jöhető kellemetlen bajok kivédésére.

Nem pont azt a féle vagy mennyiségű árucikket kapta, mint amit kért az igényléskor

Minthogy online gyógyszerkereskedésünknek napi több száz megrendelése van, ekképp megeshet, hogy pillanatnyi oda nem figyelés folytán akaratlanul nem olyan mennyiségű illetve nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ennek természetesen rendkívül csekély a valószínűsége, de, hogyha ez történt Önnel, akkor sincsen probléma, mivelhogy nincs egyéb teendője, mint az oldal alján található üzenetküldő őrlapon küldeni számunkra egy panaszbejelentő levelet, melyet rögtön felderítünk még azon a napon, valamint amennyiben eszerint zajlott, akkor helyesbítjük a mulasztásunkat magától értetődően díjtalan.

Az árucikket széttörve illetve kiszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnos a kézbesítés esetén a nem jól kezelt, azonfelül kiszállított küldemények bizony megsérülhetnek. Az ilyen hibás küldeményekre a Magyar Posta szavatol garanciát, cégünk nem fog kártérítést adni a különböző fuvar cégek által rosszul kezelt károkért.

Ezen baj általában csak roppant ritkán fordult elő, pedig a vásárlók mondták, hogy a levél /bliszter/ szét van szakadva, ámde attól még egyáltalán nem lett baja a készítménynek, ezért nem akartak a feltételezhető kicsi sérüléseken rágódni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Gyógyszerkereskedésünk megfelelően ügyel a villámsebes, aznapi dropshipre (hazaszállításra), ezért minden nap elküldjük a 16 óráig kivitelezett igényléseket. Ezeknek 1 vagy maximum 2 nap leforgása alatt oda kell érnie az egész Magyarországon belül bármerre. Amennyiben két nap alatt nem kapta meg a küldeményét, akkor mindenféleképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet ír a problémájáról, melyben adja meg, hogy milyen adatokkal, azonfelül milyen féle árut rendelt meg, amely eddig nem jött meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

•             Nem dobott be a postás értesítőt, emiatt nem ment be érte a postára, és hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez rendszerint a postán maradó küldemények esetében történhet meg, vagy akkor, amennyiben a településen az utánvétet végző kézbesítő postás/futár és a szokásos postás egészen más. Ilyeténképp feleslegesen reklamál a már talán régről ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja az utánvétes küldemények hazaszállítási munkáját. Még szokásos lakáscímre való kiszállításnál is megesik többször, hogy nem hagynak ott értesítőt, eszerint Ön nem tudhat a csomagról és néhány nap elteltével visszaküldik a feladójához.

Azt ajánljuk, hogy mindenféleképpen üzenjen nekünk, hogyha a rendeléstől számítva legfeljebb két munkanapon belül nem kapta meg az ajánlott utánvétes csomagunkat, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy küldeményeket nyomon követő számot (ún. RAG számot), amivel már be tud menni a postára és kiadják Önnek értesítés hiányában is a küldeményt. Szóval 2 napnál tovább semmiféleképpen se várjon, hanem juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet!

•             A csomag a postahivatalban elveszett. Ez esetben Önnek éppúgy tudatnia szükséges velünk, hogy a küldemény nem érkezett meg. Mi utánajárunk, és amennyiben elkallódott a csomag, akkor ennek az összegét a posta kereskedésünknek megtéríti, de még azon a napon, amikor ezt megtudtuk továbbá bebizonyosodott, hogy elveszett, abban az esetben mi azonnal feladjuk az Ön számára újólag a megrendelt árut és így másnapra minden bizonnyal oda is ér.

Erre egyébként egyszer volt eleddig precedens. Az a fő, hogyha nem érkezett meg a csomag, abban az esetben mindenképpen üzenjen nekünk, mert abban biztos lehet, hogy elküldjük még azon a napon a16 óráig kitöltött rendeléseket!

•             Nem történt meg a csomag postára adása.

Internetes kereskedésünknek minden esetben van raktáron akármely mennyiségű árukészlete, eszerint már-már bizonyos, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a termékek, valamint nem tudjuk feladni a megrendelt termékeket. Netalán bekövetkezhet az, hogy az igénylés leadását követően valamelyik levelezési szolgáltató nem továbbítja a rendelést vállalatunkhoz. Erre még nem volt egyáltalán példa.

 Garancia

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség minden engedélyével rendelkezik, amellett valamennyi árucikkére pénz visszaadási, vagy csere jótállást nyújt tisztelt vásárlóinak!

Internetes patikánkban nem eshet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a törvénysértő gyógyszer értékesítőkhöz hasonlóan leutánzott készítményeket küldjünk az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, törvényes működtetési felhatalmazása, világhálós gyógyszertári, azonfelül gyógyszer kereskedelmi jogosultsága okán sem engedhetné meg, hogy hamis készítményeket forgalmazzon, mert olyankor bevonnák a vállalat valamennyi tanúsítványát. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszeripari vállalattal, 895 offline patikával vagyunk szerződésben. Emellett még 18 államban léteznek jól prosperáló netes gyógyszertáraink.

Most felsoroljuk Önnek azt a három legkomolyabb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszertárak, továbbá világhálón működő gyógyszertárak működtetését, szolgáltatását, azonkívül a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott orvosságokat vizsgálják, azonkívül ellenőrzik, nem megfelelő színvonal esetén megszüntetik a gyógyszerkereskedés üzemeltetését, azonkívül bevonják a működéshez kellő engedélyeit.

Hogyha a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megjelennek Önnek teljes képernyőben cégünk, azonfelül az online patikánk nevére kiállított legkomolyabb szintű nemzetközi gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek valódi felhatalmazásai. Az engedélyek képeken látni fog a domain névre utaló sűrű vízjeleket, amit amiatt kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy a jogosulatlanul működő, nem eredeti szereket árusító webshopok ne bírják másolni e legitim tanúsítványok okiratait amellett átírni a saját nevükre.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontra kattintva megtekinthetőek az összes céges adatunkkal együtt.

Eme törvényes igazolások megfigyelésével már világosan láthatja, hogy kereskedésünk egy legálisan tevékenykedő internetes patika, és nem csak a néhány tucatnyi jogosulatlan hamisított gyógyszer értékesítő webes oldalak egyike, melyekre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is rátereli a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk emellett csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási biztosítékot is vállal valamennyi termékére, a következő jótállási körülmények mellett, ha:

•             Ön felnőtt korú.

•             Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító készítményt használat alatt vagy azt megelőzően.

•             Ön teljesítette az orvosságra vonatkozó útmutatókat teljességgel.

•             Ön nem használt koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó ennivalót, italt, illetve egyéb különböző fogyasztási cikket a készítmény beszedése alatt és/vagy azt megelőzően.

•             Ön nem szenved máj, szív, vese, tüdőbetegségben amellett nem szed erre/ezekre tablettákat.

•             Ön nem szed nitrát összetételű, illetve egyéb további értágító, erős vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó szereket.

•             Ön nem pánikbeteg, nincs pszichiátriai betegsége, azonfelül nem szed antidepresszáns patikaszereket.

•             Önnek saját hibáján kívüli okokból nem hatott e szer.

•             Ön beleegyezik abba, hogy IP címét, azonkívül adatait számítógépünkön eltároljuk.

Ha megfelelt ezen felsorolás követelményeinek, amellett a patikaszer saját hibáján kívüli okokból nem hatott az Ön számára, visszatérítjük a szer árát, vagy esetleg elcseréljük egy más alapanyagú termékre elsőként.

Pénz visszaadási illetve cserére vonatkozó jótállás érvényesítésének eljárása

Ha megtörtént, hogy Ön valamennyi kritériumot betartotta és még úgy sem volt eredményes a patikaszerünk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy a pénzét óhajtja visszakapni, vagy esetleg kicseréljük a tablettáit egy más hatóanyagú orvosságra. Szokás szerint felkínálunk Önnek egy más alapanyagú csere szert, amit egészen grátisz kézbesítünk Önnek. Elsöprő többséggel az eltérő alapanyag már biztos diadal szokott lenni, mert létezhet olyan dolog rendkívül ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hatásos egy egyénnek. Ellenben amennyiben megpróbál egy más hatóanyagú szert, abban az esetben megdöbben a megelégedettségtől, továbbá mindjárt másképpen viszonyul hozzánk.

Ha vissza akarja igényelni az árát

Abban az esetben nincs egyéb teendője, mint, hogy küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy panaszbejelentő e-mailt, és majd kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, küldjön a cégünknek egy kérvényező levelet a postán arra a névre valamint címre, melyről a küldeménye érkezett. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyi adatait, azonfelül a meglévő panaszát a termékkel összefüggésben. Kérjük, legyen szíves, írja le ebben a kérvényező levélben, hogy milyen hatást és mellékhatást észlelt a gyógyszer használatakor, és az összes, a hatásával összefüggésbe hozható tettét. Pl. ivott-e koffeint tartalmazó italokat, vagy szeszt a használata előtt vagy közben, illetve használt-e párhuzamosan vele más különböző medicinákat, és hogy hányadik évében jár. Hogyha feladta ezt a hagyományos kézzel írt levelet a házhoz szállításkor kapott névre és postafiók címre, akkor arra kérjük, írjon számunkra újólag a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy rövid üzenetet, amelyre 24 óra leforgása alatt válaszolunk.

Hogyha megjött vállalatunkhoz a levele és azt nyilvántartásba vettük (4-10 nap), azután ellenőrizzük az esetet, azonfelül ha Ön az ismertető szerint járt el és valamennyi alapvető fontosságú rendelkezésünket teljesítette, abban az esetben jogosult a jótállásra, ekképp visszafizetjük Önnek az összeget! Kérjük szépen, ebben az esetben ne felejtse el az írásos levelében megadni az utaláshoz nélkülözhetetlen személyes adatait. Pusztán kézzel írt üzenetet fogadunk el, mivel ezt le kell fénymásolnunk, azonkívül be kell küldenünk a központunkba adminisztrálni. Ha bármelyik adatát nem küldi be, ami alapvető a pénz visszatérítési jótállás teljesítéséhez, abban az esetben az utalást nem tudjuk teljesíteni. Elsőnek, kérjük, küldje vissza a rendelt szert, mely nem hatott, és mi meggyőződünk róla, hogy gyógyszerkereskedésünktől van-e. Postázás előtt mindenkor egy rejtett megjelölést teszünk a pirula levelére, dobozára, ekképp felismerjük, hogyha nem vállalatunktól ered a visszaküldött patikaszer. A pénz visszaadási garanciát pusztán abban az esetben fogjuk érvényesíteni, hogyha a gyógyszer leveléből (bliszter) egyedül szigorúan maximum egy tabletta hiányzik, vagy Jelly esetén egy zacskó. Ha egynél több tabletta/tasak nincs benne, abban az esetben nem áll módunkban egyik fajta garanciát sem garantálni az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Ha Ön a garanciáját meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, legyen szíves, a Kapcsolat menüpontban küldjön nekünk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond egy egyedi reklamációs azonosító számot, azonkívül írja le a bankszámlaszámát valamint az átutaláshoz nélkülözhetetlen összes adatát. Ha ezeket az adatait 16 óráig elküldi nekünk, abban az esetben még azon a napon visszaadjuk a kiadását, ami 24 óra alatt jelentkezik a számláján. Erről a dologról egy képernyőképet tárolunk, ha netalántán bizonyítanunk kell, hogy átutaltunk Önnek. Az igénylés lefolytatásával ezeket a szabályokat Ön nyugtázza.

Ha ki óhajtja cserélni a terméket

Feltéve, hogy az Ön számára valamiért nem volt hatásos a kiszállított , vagy nem reagált pozitívan éppen arra az alapanyagra, ellenben a pénzvisszafizetéssel nem megy semmire, hanem szívesebben megpróbálkozna, megpróbálna egy másik hatóanyagú gyógyszert, abban az esetben kérjük, legyen szíves, küldjön számunkra egy panaszbejelentő levelet a Kapcsolat menüpontban. Ilyenkor majd adunk egy Claims Identification Number-t, vagyis egy reklamációs azonosítási számot.

Ezt követően küldjön számunkra egy saját kézzel írt offline kérelmet arra a névre és postafiókcímre, ami a rendelt csomag megkapásakor feladóként szerepelt! Ebben a kérvényben kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre postázzuk pontosan a másik készítményt továbbá azt is, hogy mire óhajtja, hogy kicseréljük a készítményt! Általában felajánlunk Önnek a hozzáértésünk szerint egy eltérő alapanyagú gyógyszert, amely gyógyszerkereskedésünk gyógyszerészei szerint már bizonyosan hatékony lesz. Ha a 2 orvosság költsége közt különbözet van, ez átutalással, egyeztetést követően lebonyolítható.

Ezt követően Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs más tennivalója, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlva, a kézzel írt papír alapú levelet (benne az adataival, telefonszámával, a kicserélendő gyógyszerkészítmény nevével, a Claims Identification Number számával, vagyis az egyedi reklamációs azonosító számával egyetemben); valamint a megrendelt csomagján látható Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a vállalatunk) a megmaradt és kibontott gyógyszert szíveskedjék visszajuttatni.

Feltéve, hogy megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött áru, az Ön személyes adatai továbbá a Claims Identification Number /reklamációs azonosító szám/, abban az esetben azt feldolgozzuk valamint egy-két napon belül a levélben található adatok segítségével postára adjuk az Ön részére a csere gyógyszert. A kézzel írt offline (papír alapú) kérelemre azért van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükséges fénymásolni a hozzánk megírt kérelmét továbbá el szükségeltetik küldeni a központba az irat feldolgozása miatt.

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményeket azonosító szám, ún. RAG szám megírása az Ön számára elektronikus levélben, ha nem találják a csomagot

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmiféle csomagja nem érkezett Önnek, olyankor majdnem bizonyos lehet abban, hogy a postahivatalban elkeveredett a csomag. Ekkor egy úgynevezett csomagokat nyomon követő RAG számot kérnek, mert minden csomagnak van egy saját azonosítószáma, és az alapján már elő tudják keríteni az Ön csomagját a postán a számítógépbe begépelve. A küldeményeket nyomon követő RAG szám felmutatását, illetve bemondását minden esetben a postán tanácsos lefolytatni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy nézzen utána.

Eme küldemény nyomkövetési  szám mindig 2 betűvel indul, azonfelül 14 számból álló számsor követi. A két betű, amivel kezdődik, az az R és az L valamint utána 14 db szám.

A küldeményét 16 óráig feladott megrendelésnél még aznap postázzuk, és egy vagy két nap alatt már át is veheti. Ha maximum két nap elmúltával nem érkezett meg, akkor mindenféleképpen küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy néhány soros levelet a bajával – adataival,  és mi haladéktalanul válaszolunk, valamint elküldjük az Ön számára ezt a bizonyos küldemény nyomkövetési RAG számot. Eme RAG számmal be tud fáradni a postára, ahol már a számítógépes rendszerbe beütve egyértelműen tudni fogják, melyik küldeményről érdeklődik, és előkeresik Önnek.

Tapintatosság, küldemény kinézete- esztétikuma

Vállalatunk nélkülözhetetlen követelménye a tapintat! A megrendelése egyáltalán nem fog kiszivárogni harmadik fél felé, azt más személynek nem adjuk oda. Számtalan vevőnek komoly gondot okoz, hogy hova is szállíttassák a csomagot, nehogy valaki is rájöhessen. Még a szüleivel illetve egyéb közös háztartásban él valakivel és ezért nem szeretne kényes kíváncsiskodást, eszerint kerül elő a dilemma, hogy milyen címre kérjem a küldeménytő

A felelet pofonegyszerű amellett magától értetődően a legtapintatosabb. Egy nagyobb postára postán maradó levélként. Azért is nagyon praktikus ez a mód, mert így Önnek még a személyes adatait sem muszáj nekünk megadnia, hanem pusztán annak a postahivatalnak a címét illetve a számát (minden nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresőnkből tud majd kijelölni. Azért ez nem ilyen egyszerű, jó pár tájékoztató amellett dolog van a postahivatalban maradó csomagoknál. Ha postán maradó küldeményt kíván igényelni, azaz, hogy a postahivatalban benn maradhasson a küldeménye és ne küldjék ki, akkora következőket feltétlenül böngéssze át alaposan: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A csomagolás illetve a levél látványa

A házhoz szállított küldemények külleme továbbá kinézete nagyon egyszerű, semmi nem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kényelmetlen kérdezősködések kiküszöbölése céljából. A csomagot szokásosan mint levelet adjuk fel, mert ekképp kedvezőbb az ára a csomagénál. A levél egy bélelt levegő buborékos boríték, amit még kitapintani sem lehetséges, és eszerint nem tud kárt szenvedni sem a boríték tartalma, esetünkben az orvosságok.

A alacsonyabb értékű illetve súlyú- illetőleg térfogatú rendeléseket tehát egy béléssel rendelkező levélben adjuk postára, aminek formája a következő képen figyelhető meg:

A jelentősebb árú, vagy súlyosabb, nagyobb térfogatú rendeléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor adott telefonszámon

A rendelésben megadott telefonszámon pusztán teljesítési, kiküldési bajok alkalmával telefonálunk Önnek a végső esetben, feltéve, hogy e-mailjeinkre nem felel semmit. A megrendelés visszaigazolása miatt semmilyen esetre sem zaklatjuk telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó e-mailt küldünk Önnek.

Esetleg akkor hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős házhozszállítást kér másnapra. Ha esetleg a megadott igénylési adatok hiányosak, aszerint nem áll módunkban teljesíteni az igénylést. A telefonálásnál mindenkor az igénylést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk afelől, hogy kivel tárgyalunk, és ha a neje vagy a barátja veszi fel a telefonját (mobilját), abban az esetben se idegeskedjen pusztán egy téves hívás voltunk rejtett számról, amit nem is tudnak visszahívni, és visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kínos szituációja! Ezért a titoktartás százszázalékos.

Jótállás

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi tanúsítványával bír, valamint az összes gyógyszerkészítményére pénz visszaadási vagy csere garanciát ad kedves vásárlóinak!

Internetes gyógyszertárunkban soha nem eshet meg semmikor sem, hogy az illegális gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon leutánzott patikaszert küldjünk az Ön számára. Kereskedésünk jó híre, törvényes működési jogosítványa, világhálós patikai, azonfelül gyógyszer forgalmazási jogosítványa végett sem engedhetné meg magának, hogy lemásolt orvosságot áruljon, mert olyankor bevonják a gyógyszerkereskedés valamennyi felhatalmazását. Megszüntetnék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 hagyományos patikával állunk szerződésben. Emellett még 18 országban működnek jól prosperáló világhálón működő gyógyszertáraink.

Alább leírjuk Önnek azt a 3 legfontosabb szövetséget valamint testületet, amik a gyógyszerkereskedések, valamint internetes gyógyszertárak üzemeltetését, szolgáltatásait, továbbá a megrendelt, illetőleg kiszolgáltatott gyógyszereket be vizsgálják, azonkívül figyelemmel követik, nem megfelelő színvonal esetében felfüggesztik a patika üzemeltetését, továbbá megvonják az üzemeléshez szükséges tanúsítványait.

Ha a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megjelennek Önnek a képernyőn vállalatunk amellett az internetes patikánk nevére kiállított legnagyobb szintű multinacionális gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek hiteles hozzájárulásai. Az engedélyekről nézhető képekben láthat majd a domain nevünkre utaló sűrű vízjeleket, amit azért volt szükséges rátennünk, hogy az illegálisan munkálkodó, nem eredeti készítményeket kínáló webshopok ne legyenek képesek másolni e formális jogosultságok iratait amellett átírni a saját nevükre.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontra kattintva ellenőrizhetőek valamennyi hivatalos adatunkkal együtt.

Ezek a formális igazolások áttanulmányozásával már kitisztulhat Ön előtt a kép, hogy vállalatunk egy törvényesen üzemelő internetes patika, és nem a tucatnyi jogosulatlan hamisított gyógyszerkereskedő weblapok valamelyike, melyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is felhívja a figyelmet.

Cégünk továbbá csere biztosítékot, végső esetben pénz visszatérítési garanciát is biztosít az összes orvosságára, a következő jótállási elvárások mellett, hogyha:

•             Ön 18 év feletti.

•             Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító készítményt szedés közben vagy előtte.

•             Ön tiszteletben tartotta a készítményre vonatkozó használati utasításokat mindenestül.

•             Ön nem használt koffein, taurin, és alkohol alapanyagú élelmiszert, innivalót, vagy egyéb más fogyasztási cikket a gyógyszerkészítmény szedése alatt és előtte.

•             Ön nem szenved vese, máj, szív, tüdőbetegségben, azonkívül nem használ erre gyógyszerkészítményeket.

•             Ön nem alkalmaz nitrát származékot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, erős vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó szereket.

•             Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs pszichiátriai rendellenessége, és nem használ antidepresszánsokat.

•             Önnek saját hibáján kívüli okokból nem segített e termék.

•             Ön rábólint arra, hogy IP címét valamint személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha megfelelt eme pontok elvárásainak, és a patikaszer saját hibáján kívüli okokból nem hatott Önnek, visszafizetjük a tabletta árát, vagy kicseréljük egy másik alapanyagú gyógyszerre először.

Pénz visszaadási, vagy kicserélési garancia működése gyakorlatilag

Ha bekövetkezett, hogy Ön az összes szabályt betartotta és mégsem segített a gyógyszerkészítményünk, akkor kiválaszthatja, hogy az összeget szeretné visszakapni, vagy cseréljük ki a gyógyszerét egy más különböző hatóanyagú gyógyszerre. Szokás szerint felajánlunk az Ön számára egy különböző alapanyagú  csere szert, melyet egészen ingyen kiküldünk az Ön számára. Nagy többséggel a más alapanyag már garantált győzelem szokott lenni, mert létezhet olyan dolog eléggé ritkán, hogy egy alapanyag valamely okból nem használ valakinek. Ezzel szemben, hogyha kipróbál egy további alapanyagú gyártmányt, akkor meglepődik a megelégedettségtől, amellett máshogy viszonyul gyógyszerkereskedésünkhöz.

Ha vissza kívánja igényelni az árát

Abban az esetben nincs más tennivalója, mint, hogy írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpont használatával egy reklamációs üzenetet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, azaz hogy egy panaszbejelentő azonosító számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, adjon fel a cégünknek egy kérvényt a postán arra a névre továbbá címre, melyről a küldeménye jött. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, azonfelül a meglévő panaszát a szerrel összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson minket eme levélben, hogy miféle kihatást, azonfelül mellékhatást vett észre a tabletták alkalmazásakor, illetve az összes, a hatással kapcsolatos tettét. Például ivott-e koffein-tartalmú italokat, illetve szesztartalmú ital a használata előtt illetve közben, és használt-e egyszerre vele másmilyen szereket, amellett hogy hányadik évében jár. Amennyiben elküldte ezt a hagyományos kézzel írt levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, írjon nekünk ismét a Kapcsolat menüben egy levelet, amelyre 24 óra leforgása alatt felelünk.

Ha beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a papír alapú levele és azt feldolgoztuk (4-10 nap), akkor még ellenőrizzük, hogy mi történhetett, továbbá amennyiben Ön az útmutató szerint szedte a szert és az összes alapvető fontosságú előírásunkat követte, abban az esetben jogosult a jótállásra, így megtérítjük Önnek az összeget! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében jelezni az átutaláshoz szükséges személyes adatait. Csakis kézírásos üzenetet fogadunk el, mert azt fénymásolnunk kell valamint bevinni a központba az adminisztrációhoz. Amennyiben bármely adatát nem adja át, ami alapvető a pénz visszafizetési garancia teljesítéséhez, abban az esetben az utalást nem tudjuk lefolytatni. Elsőként, kérjük, legyen szíves, küldje vissza a rendelt termékét, mely nem hatott, és mi megvizsgáljuk, hogy vállalatunktól ered-e. A megrendeléskor mindenkor egy jól elrejtett jelet rakunk a patikaszer dobozára, levelére, eszerint megismerjük, amennyiben nem gyógyszerkereskedésünktől van a visszaadott portéka. A pénz visszatérítési garanciát mindössze abban az esetben tudjuk teljesíteni, hogyha a készítmény buborékfóliás leveléből csupáncsak szigorúan maximum 1 pirula hiányzik, vagy zselé esetén 1 zacskó. Ha több tabletta/tasak hiányzik, innentől kezdve már nem tudjuk egyik féle garanciát sem garantálni Önnek még aktív reklamáció esetén sem!

Hogyha Ön a jótállását érvényesíteni szeretné, akkor kérjük, legyen szíves, a Kapcsolat menüpont segítségével küldjön hozzánk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, nevezetesen a különleges panaszbejelentő azonosító számot, amellett tüntesse fel a bankszámlaszámot és az átutaláshoz szükséges valamennyi adatát. Feltéve, hogy eme adatait du. 4 óráig beküldi számunkra, akkor még azon a napon visszautaljuk a kifizetett összeget, amely egy napon belül megjön a számlaszámára. Erről az eseményről egy képernyőképet tárolunk, amennyiben netalántán nem hinné el nekünk, hogy átutaltunk Önnek. Az igénylés lefolytatásával ezeket a szabályokat Ön elfogadja.

Hogyha ki óhajtja cserélni a terméket

Ha az Ön számára valami okból nem volt hatásos a házhoz szállított gyógyszerünk, illetve nem reagált pozitívan éppen arra az alapanyagra, azonban a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem szívesebben megpróbálkozna, egy megpróbálna egy más hatóanyagú gyógyszerkészítményt, abban az esetben kérjük, juttasson el számunkra egy reklamációs pár soros levelet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ilyenkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi reklamációs azonosító számot.

Ezt követően küldjön nekünk egy kézzel írt offline levelet arra a névre és címre, amely a megrendelt küldemény átvételekor feladóként szerepelt! Eme levélben kérjük, legyen szíves, írja bele az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy mely lakáscímre vagy postacímre óhajtja pontosan a másik árucikket, azonfelül még azt is, hogy mire kívánja, hogy kicseréljük a szert! Általában felajánlunk az Ön számára a szakértelmünk alapján egy attól különböző hatóanyagú terméket, mely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már eredményes lesz. Hogyha a 2 készítmény költsége között különbség van, az utalással, egyeztetést követően lebonyolítható.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy elküldi postán ajánlva, a saját kézzel írt papír alapú levelet (benne az adataival, telefonszámával, a cserélendő patikaszer nevével, a Claims Identification Number számával, úgymond a csak egy esetre vonatkozó reklamációs azonosító számával együtt), azonkívül a rendelt küldeményén látható Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne cégünk) a felbontott és megmaradt árucikket visszaküldeni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megérkezett cégünkhöz a visszaküldött árucikk, az Ön adatai és a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk valamint egynéhány napon belül a levélben lévő adatok szerint kiküldjük az Ön részére a csere terméket. A saját kézzel írt offline (papír alapú) kérelemre az okból van szükség, mert cégünknek le szükséges fénymásolnia a hozzánk megírt üzenetét amellett el kell küldeni a központba az adminisztráció